Nieuws


Heb jij goed gereden op wedstrijd, of ander leuk nieuws voor op onze site en facebook?

 

Stuur dan een mailtje naar Laurelin: laurelinritzema@gmail.comWe zijn weer los! 🎉 Na maanden afwachten, zijn we afgelopen maandag weer begonnen met de clublessen.  Deze houden we bij Landa in de buitenbak. Iedereen was blij weer wat te kunnen doen en nu weer aan de slag met huiswerk! 💪

 

 

 

 

 

 

 

11/05/2021
Let op! Annulering. 

 

Helaas moeten we ivm te weinig aanmeldingen de houding en zit training van 4 en 5 juli annuleren. We hopen later dit jaar bij meer animo de clinic opnieuw aan te kunnen bieden. 


 

Boeiende clinic Ravenruiters

 

Op zondag 21 juni kreeg een aantal leden van rijvereniging de Ravenruiters een boeiende clinic op Stal Bongveen in Bunne. De deelnemers zaten niet zoals gebruikelijk op hun viervoeter maar voerden alle opdrachten naast het paard uit. Er werd lesgegeven in drie verschillende onderdelen; lichaamsbewustwording, stretchen en ontspannen.  Marian Buivenga-Lammers legde op zeer enthousiaste en duidelijke wijze de onderdelen uit en hielp daarna om ze op de juiste wijze uit te voeren.” Een leuke en leerzame cursus en vooral ook leuk om eens op een andere manier met je paard bezig te zijn “  aldus 1 van de deelnemers.


Klik hier voor meer informatie en om je op te geven! 


Update over de dressuur lessen (12/05/2020)

 

Met gepast enthousiasme kunnen we laten weten de dressuur lessen van Landa Hartlief weer opgepakt gaan worden!

De data: 

- 19 mei

- 2 juni

- 9 juni

 

De lessen worden 's avonds verreden in de buitenbak bij Stal Bongeveen.

Tot dan! 


Vrouw met de Hamer – Monique van der Linden

EELDE – “Ik ben nu anderhalf jaar voorzitter van De Ravenruiters. Het is een gezellige, misschien een beetje kneuterige, rijvereniging waaronder ook een voltigevereniging valt. Hoe lang we precies bestaan durf ik niet te zeggen. Ik word 65 dit jaar en ik weet niet of het in de tijd dat ik als 9-jarig meisje op mijn fietsje naar de vereniging ging al Ravenruiters heette. Zo lang bestaat het in ieder geval wel. Achter de flat Noordwijk had je toen de ponyclub. Later is het verhuisd naar de Hooiweg en inmiddels geven we onze lessen in Bunne. Momenteel hebben we ongeveer 45 leden. In het verleden zijn we echt een gigantische grote club geweest. We hebben wel eens 200 leden gehad, maar toen waren de wedstrijdruiters nog afhankelijk van het secretariaat van de club. Dat is tegenwoordig niet meer het geval en is het ieder voor zich. Dat zie je dan ook terug in het ledenaantal. Bij onze vereniging staat gezelligheid en saamhorigheid voorop. We hebben een hechte club leden, die geregeld onderlinge wedstrijdjes organiseert. Dat doen we ook het liefst. Grotere verenigingen organiseren praktisch iedere week concoursen, waarbij ze een accommodatie huren en een grote wedstrijd organiseren. Wij proberen daarentegen zoveel mogelijk leuke dingen en spelletjes te organiseren voor onze leden en de kinderen. Vanwege de coronacrisis hebben we helaas de lessen tijdelijk stop moeten zetten. We hopen dat de maatregelen vanaf 1 mei worden versoepeld zodat onze enthousiaste instructrice, Landa Hartlief, ook weer haar lessen kan gaan geven. Gelukkig rijden de kinderen bij ons op hun eigen pony, dus ze kunnen vaak thuis of op de plek waar hun pony staat nog wel rijden. Mijn grote voorbeeld is de heer Ritzema. Hij was voorzitter van onze vereniging in glorietijd. Ik zat in zijn tijd in het wedstrijdsecretariaat. De club zit echt in mijn hart. Het enige wat ik ontzettend jammer vind, is dat we geen accommodatie meer in Eelde hebben. We lessen nu in Bunne en we zijn de mensen daar ontzettend dankbaar dat we daar gebruik van mogen maken, maar eigenlijk is het triest dat we niet gewoon in Eelde een accommodatie hebben. De ruiters op de gemeentevlag staan immers voor onze ravenruiters.”

 

Door Tom Meijers | apr 15, 2020 | De Krant van Tynaarlo, Man/Vrouw met de hamer


Let op, gewijzigde data houding en zit training

 

De training zit en houding is verplaatst naar het weekend van 4 en 5 juli 2020. 

We hopen jullie allen daar te ontmoeten! 


Goede resultaten dressuur amazones

Afgelopen weekeinde deden drie amazones van rijvereniging De Ravenruiters goede zaken in de dressuurring. In de prachtige nieuwe rij hal van de H.J.C. Manege in Tolbert werd Liesbeth Visser twee keer eerste in de klasse L2. Paulien Liem-Arendshorst reed voor de eerste keer in de klasse ZZ licht en deed dit bijzonder knap, naast een winstpunt behaalde ze ook een derde plaats. In Hoogezand gaf Cailyn van Dijk in de klasse L2 dressuur met haar pony Diesel iedereen het nakijken. Haar beide proeven werden beloond met een eerste plek.


Overwinningen voor Eline Nijnuis.

Het kersverse lid van de Ravenruiters Eline Nijnuis laat gelijk van zich horen met twee eerste plaatsen. Vorige week startte ze in Norg en behaalde daar een klinkende overwinning in de klasse M2 dressuur. Dat kunstje herhaalde ze afgelopen zondag tijdens de dressuurwedstrijd van rijvereniging Polarfurst uit Vries. Ook hier was ze de beste in de klasse M2. Paulien Liem-Arendshorst reed in dezelfde klasse maar zij beproefde haar geluk in Beilen. Haar twee behaalde tweede plaatsen bieden goede perspectieven voor de Drentse kampioenschappen waar ze volgende week aan mee doet. Andre Hagenauw was erg blij met zijn vierde prijs die hij veroverde in Winschoten in de klasse ZZ licht. Ook Bart Elderhorst mocht zich weer melden bij de prijsuitreiking, hij werd tijdens het springconcours in Roden tweede en zesde in de klasse L.


Christel Hartlief sluit jaar goed af.

 

 

Christel Hartlief besloot op 1 van de laatste dagen van het jaar de stoute schoenen aan te trekken en in Emmen voor t eerst in de klasse Z 2 dressuur te starten. Een goede keuze bleek want ze behaalde naast een winstpunt ook een tweede plaats. Ook de familie Elderhorst sloot 2019 goed af. Vader en dochter reden beide tijdens het prestigieuze  concours in Zuidbroek en wisten daar alletwee een zevende prijs te behalen. Bart bij de paarden in de klasse L en Britt in de klasse M bij de pony’s.  Het nieuwe jonge paard van Annika Siesling  Jybrona laat zien ook uit het juiste dressuurhout gesneden te zijn, tijdens Indoor Hartje Drenthe in Beilen wisten ze in de klasse L1 beslag te leggen op de eerste en tweede plaats. Zo succesvol bovengenoemde Ravenruiters 2019 afsloten, zo succesvol begon Paulien Liem -Arendshorst 2020. Tijdens de selectiewedstrijd voor de Drentse kampioenschappen in Assen was er in de klasse M2 een vierde prijs voor Fausto en Paulien.


Oranje overheerst.
.
Oranje was de hoofdkleur van de lintjes waarmee de Ravenruiters beloond werden de afgelopen wedstrijden. Luna Buikema mocht er twee in ontvangst nemen voor haar twee B dressuurproeven in Hoogezand. Met 195 en 194 punten bleef ze haar concurrenten ruimschoots voor. Cailyn van Dijk was zelf niet erg tevreden over haar twee L 2 proeven die ze zondag in Norg liet zien maar gelukkig dacht de jury daar anders over. Zij vond de proeven de beste van de rubriek en dus waren er voor Cailyn ook twee oranje lintjes. Britt Elderhorst is meestal in de springring te vinden maar dit weekeinde trok ze de stoute schoenen aan en schreef zich in voor de dressuurwedstrijd in Norg. Dat ze ook deze discipline onder de knie heeft bewees ze door eerste en derde te worden in de klasse B. In Roden was eveneens een dressuurwedstrijd. Hier deed Paulien Liem-Arendshorst mee met Fausto in de klasse M2. Ook zij waren goed op dreef ; een tweede plek was er voor het duo.


Tijdindeling trail training 24 november

 

10.00 – 11.30

Pim, Corina, Annette, Lucy, Jettie

11.30 – 13.00

Manon, Muriel, Erica, Jantine

13.00 – 14.30

 

Bianca , Bianca, Lindi, Merel 


 

Voltige is een paardensport waarbij gymnastische oefeningen op de rug van een (galopperend) paard worden uitgeoefend. Voltigeren kan in teamverband, als duo of individueel als solist. Een voltigewedstrijd bestaat uit twee onderdelen, de plicht en de kür. Bij de plicht moet de voltigeur een vast aantal oefeningen in volgorde aan de jury tonen. Naast de techniek van de voltigeur wordt ook het paard beoordeeld. De kür wordt getoond op muziek en mag naar eigen inzicht samengesteld worden. Naast het paard wordt de kür beoordeeld op uitvoering, moeilijkheidsgraad en creativiteit.

 

Voltige vereniging de Ravenruiters traint met diverse groepen wekelijks bij manege Jan Dolfing te Vries.

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd op het Nationaal Hippisch centrum in Ermelo in diverse klassen gestreden om de kampioenstitel. Voltige vereniging de Ravenruiters had zich voor deze kampioenschappen weten te plaatsen met zowel een team, twee solisten als een duo. 
Aan het duo de eer om het spits af te bijten op vrijdag. Zij lieten een super strakke plicht zien. De kür liep op een kleine hapering na ook goed. Dit samen leverde de dames een super nette tweede plaats op.

 

Op zaterdag was het aan de solisten en aan het team om te laten zien waar ze afgelopen jaar hard voor getraind hebben. De solisten lieten beide zien dat ze hun zenuwen onder controle hadden en voltigeerde een nette plicht. Ook beide küren werden goed uitgevoerd zonder grote fouten. In een sterk deelnemersveld leverde dit een zesde en een tweede plek op. ’s Middags was het team aan de beurt, helaas mochten zij niet op hun eigen paard starten. Hier bleek maar weer hoe sociaal en mooi de voltigesport is want een andere vereniging leende ons graag maar bewezen deze dag dat ze het hoofd in alle omstandigheden koel kunnen houden en snel kunnen omschakelen.

📸 Eva Ravestein


Aanstaande vrijdag is het zo ver! De clinic van Emmelie Scholtens!

Mark Pepping Productions zorgt ervoor dat het publiek ook mee kan luisteren!

Hierbij de definitieve tijd indeling! We hebben een strakke tijd indeling dus zorg dat je op tijd bent!

 

13.00 Landa & Christel
13.45 Liesbeth & Ada
14.30 Lisa & Anne
15.15 Karlijn & Andre
PAUZE 16.00 16.30
16.30 Annika & Elvira
17.15 Laurelin & Estelle
18.00 Storm & Luna

Tot vrijdag allemaal!


Dinsdag avond 2 juli hebben we de laatste van de serie springlessen gehad. 

We mochten deze les rijden op het mooie terrein van de Familie Deknatel in Yde, daar hebben we een leuk oefenparcours gereden.

 

Willem en Jacomine bedankt dat we gebruik mochten maken van jullie mooie terrein, Monique bedankt voor de leuke en leerzame lessen, en alle ruiters bedankt voor jullie enthousiasme!! 


Prijzen voor Ravenruiters

Wanneer deelnemers aan springwedstrijden de naam Elderhorst op de startlijst zien staan zadelen ze hun paarden al bijna niet meer op. Ook dit weekend was het weer raak. Tijdens het jaarlijkse Polarfurst festijn in Vries deed Bart Elderhorst tweemaal een greep in de prijzenpot. Tijdens het eerste B parcours moest Houdoe nog een beetje inkomen ( zevende plek ) maar bij het tweede gingen alle registers open en racete het duo naar de eerste plaats. Dochter Britt werd bij de L pony,s vierde. Een week eerder waren er in Marum voor Bart ook al een eerste en een tweede plaats. Ook Paulien Liem deed mee in Vries en liet zien dat ze naast een goede dressuurproef eveneens een keurig parcours kan springen. Haar BB rondje werd beloond met het hoogste aantal stijlpunten en dus goed voor het oranje lint. Willemijn van Dijken werd vierde in de klasse L springen. Ponyamazone Roos Bentum mocht zondag tijdens de ponydag haar dressuurkunsten laten zien. De jury vond haar proef een eerste plaats en 196 punten waard, bijna twintig punten meer dan nummer twee. Nathaly Spaak beproefde haar geluk in het Friese Oosterwolde, haar proef in het L2 was goed voor een vierde plek. Liesbeth Visser reed drie week geleden in Tolbert in de klasse L 1 dressuur en mocht twee keer een derde prijs in ontvangst nemen.


Tijdindeling Proefgerichte traning 28 Mei

 

19.00 Carine Meijer            Klasse B

19.30 Storm Schoorl          Klasse L2

20.00 Marlous Elderman Klasse B

20.30 Liesbeth Visser        Klasse L2

 

Wil je nog mee doen? mail dan naar lindibiemolt@outlook.com

Wil je komen kijken? Je bent van harte welkom bij Stal Bongeveen , Bongveenweg 1a in Bunne

 

Tot dinsdag!


Defintieve tijdindeling Training zit en houding!

 

Zaterdag 18 Mei
12.00 Nicolette Vermeulen Simulator
12.30 Bianca Kuster Simulator
13.30 Nicolette Vermeulen Rijden
14.00 Bianca Kuster Rijden
14.30 Luna Buikema Simulator
14.30 Pauze

 15.00 Luna Buikema Rijden.
15.30 Jacqueline Simulator
16.00 Ina Simulator
16.30 Nienke Simulator
17.00 Kim Simulator

 

Zondag 19 Mei
's Ochtends eerst les op locatie
12.30 Erika Gerrits Simulator
13.00 Ingrid van Oosten Simulator
13.30 Erika Gerris Rijden
14.00 Ingrid van Oosten Rijden
14.30 Hinkelien Goris Simulator
15.00 Daphne Plaat Simulator
15,30 Hinkelien Goris Rijden
16.00 Daphne Plaat Rijden
16.30 Caroline Scholten Simulator 

17.00 Inge Staal Kramer Simulator
17.30 Caroline Scholten Rijden

18.00 Inge Staal Kramer Rijden


Springers succesvol
.

Of het toeval was of niet, maar feit is wel dat alle vier de leden van rijvereniging De Ravenruiters die maandag in Roden prijzen wonnen, mee hadden gedaan aan de nieuwe springlessen van de club. De lessen worden op de dinsdagavond gegeven door Monique van der Linden op stal Bongveen in Bunne . Bij de pony’s werd Britt Elderhorst eerste en tweede in de klasse L. In de klasse BB paarden was het hoogste schavot voor Paulien Liem . In de klasse B waren er voor Bart Elderhorst in beide parcoursen een prijs; een vijfde in het eerste en een vierde in het tweede parcours. Ook Michaelea Alborn was na een lange afwezigheid weer in de wedstrijdring te vinden. Dat ze het nog niet verleerd is werd al snel duidelijk. Het eerste rondje in de klasse L leverde een derde plek op maar bij het tweede rondje was het oranje lintje voor haar.


Indoor seizoen ten einde.
.

Op het moment kunnen de ruiters en amazones nog kiezen of ze buiten of binnen hun wedstrijden willen rijden. Vorig weekend kozen verschillende Ravenruiters er al voor om hun dressuur proefjes op het gras te rijden terwijl anderen nog in een overdekte accommodatie streden om de prijzen. Paulien Liem-Arendshorst kende een heel druk weekend, beide dagen was ze met de paarden succesvol op outdoor concours. In Tolbert was ze in de klasse Z1 eerste en tweede met Havixhorst en op zondag moest Havixhorst eveneens in de baan. Nu in Exloo en daar werd de combinatie vierde. In de klasse M1 mocht ze met Fausto het witte lintje ophalen. Christel Hartlief koos voor indoor Assen en startte daar met haar nieuwe paard Alegria in de klasse Z1. Ondanks dat ze nog maar net een combinatie zijn was de jury toch onder de indruk van het duo en werden de proeven beloond met een derde en vierde plaats. Ook de ponyruiters deden goede zaken. Julian Zwarteveen startte in Tolbert en behaalde een tweede plek in de klasse M2 dressuur. Ook voor Cailyn van Dijk waren er tweede prijzen; zij werd in Annen twee keer tweede in de L1.


Statiedeken voor Palderhoeve’s Jasper.

Paldershoeve’s Jasper staat er de komende tijd warmpjes bij. Met zijn amazone Britt Elderhorst wist hij in de klasse L springen de overall prijs te winnen. Door een eerste en een tweede klassering te behalen in Roden mochten ze de hoofdprijs, een mooie deken mee naar huis nemen. Ook vader Bart keerde huiswaarts met een prijs. Hij werd tweede in de klasse B springen. Willemijn van Dijken veroverde in de klasse L een mooie derde plaats. Liesbeth Visser startte vorige week voor het eerst in de klasse L 1 dressuur in Assen. Ze behaalde gelijk twee eerste plaatsen met maar liefst 200 en 204 punten. Ook vandaag startte het succesvolle duo, ditmaal in Tolbert. En weer waren er prijzen, ditmaal twee tweede. Ook stalgenoot Aafke van Es zet haar zegetocht nog even voort: zij reed eveneens in Tolbert en werd in de klasse Z1 tweede en derde.


Winst voor Ravenruiters
 
Ondanks dat de zware regenval van de afgelopen tijd sommige wedstrijdbanen omtoverde tot glijbanen, wist een aantal Ravenruiters toch weer met prijzen huiswaarts te keren. Paulien Liem -Arendshorst reed in Harkstede en werd twee maal tweede in de klasse M2 dressuur. Soily Brookman mocht een tree hoger het ereschavot betreden; zij won in Noord-Sleen twee maal in de klasse Z1 pony’s . Tessa Knaap beproefde haar geluk in Gieterveen, haar keurig gereden parcours was goed voor de derde plek in het B springen.
 
Op 10 juni geeft Margriet Kruizinga een springclinic op stal Bongeveen in Bunne. De clinic begint om 13.00 uur. Er zijn nog plaatsen vrij, voor informatie zie de facebook pagina van de Ravenruiters. (Kijk op de site bij het kopje “evenementen”.
Toeschouwers zijn van harte welkom!
 
3 Juni 2018

Hoge stijlpunten voor Ravenruiters

 

Een klein beetje buiten adem was hij wel, maar dat mag ook als je vijftig bent en net twee parcoursen overwonnen hebt. Bart Elderhorst liet zaterdag tijdens de eerste buitenspringwedstrijd zien hoe een springparcours afgelegd dient te worden. Waar veel jonge ruiters en amazones fouten maakten en weinig stijlpunten kregen, legde Bart zijn parcours foutloos en met het hoogste aantal punten (80) winnend af.  Ook Tessa  Knaap weet waar ze mee bezig is;  zij  mocht zelfs twee maal een oranje lintje gaan ophalen. Ze reden in de klasse BB twee foutloze rondjes met eveneens de hoogste stijlpunten.

Britt Elderhorst heeft duidelijk de goede genen van haar vader geërfd. Tijdens de finale van Indoor Tolbert was er voor haar een derde plaats in de klasse B . Storm Schoorl reed vorige week tijdens het dressuurweekend in Assen twee keurige L1 proeven. Zijn eerste proef leverde een eerste plaats op met 195 punten en zijn tweede proef was goed voor een tweede plek met 189 punten.

 

8 April 2018


 

Veel prijzen voor Ravenruiters

Dit jaar werd er voor de dertigste keer het grote indoor concours van Tolbert georganiseerd waar bijna alle takken van paardensport worden vertoond.  Bij het  springen voor pony’s was het Britt Elderhorst die twee maal een prijs mocht ophalen. In een zeer sterk deelnemers veld wist ze beslag te leggen op de vijfde en een zevende plek in de klasse B. In Roden werd er weer samen met de rijvereniging Roden  een onderlinge wedstrijd georganiseerd, Soily Brookman en Demi Martens werden beide eerste in respectievelijk de Z en de L dressuur.  In Zuidlaren mochten Luna Buikema en Annelotte van Santbrink  op het ereschavot plaats nemen. De dames deden aan stuivertje wisselen; in de eerste B proef werd Luna eerste en Annelotte tweede en bij de volgende  proef waren de rollen omgedraaid. Een week eerder waren er ook weer verscheidene lintjes voor de Ravenruiters;  Julian Zwarteveen reed in Beilen en werd daar tweede in de klasse L2.  Voor Storm Schoorl  waren er  zelfs twee tweede prijzen, hij reed in Annen in de klasse L1. Ook  de familie Elderhorst deed weer een greep in de prijzenpot, zij sprongen in Roden en Michelle werd eerste in de klasse L en vader Bart werd tweede in de klasse B paarden.

25 Maart 2018

 


Opnieuw derde plaats Drentse Kampioenschappen.

 

Evenals vorig jaar wist Soily Brookman met haar ZiggyAW een derde plaats te bemachtigen bij de Drentse kampioenschappen in Bronneger.  Was het vorig jaar in de klasse M1, dit jaar behaalde ze dit resultaat in de klasse M2. Ook Arina Nijdam en Cadanz hadden zich weten te plaatsen voor de finale .In de klasse M1 wisten ze beslag te leggen op de zesde plaats.

Vader en dochter Elderhorst vertoonden hun kunsten vorige week zondag in de springpiste in Roden. Bart toog huiswaarts met een eerste en tweede plaats en Britt werd eerste en vierde.

4 Februari 2018


 

Ravenruiters kapen prijzen in Norg.

 

Na een noodgedwongen stop van meer dan een half jaar kwam Demi Martens dit weekeinde voor  het eerst weer in de wedstrijdring. In Norg reden Demi en haar paard  Sunny twee hele nette L 1 proeven die werden beloond met de tweede plaats. Voor Soily Brookman en Julian Zwarteveen waren er oranje linten. Julian werd twee keer eerste in de klasse pony’s L1 en Soily werd eerste in de klasse M2 met een monsterscore van 217 punten.  Dit was Soily haar laatste wedstrijd in het M2. Na de kampioenschappen op 3 februari gaan Soily en Ziggy de overstap maken naar de klasse Z.  Vorige week startte Julian de eerste keer L1 in Roden, ook hier was hij grootverdiener, hij werd eerste en tweede.

21 Januari 2018